Blog > Komentarze do wpisu

Biszkopt z masą budyniową, delicjami i galaretką

 

 

____

|      |

|      |

__|      |__

\          /

\     /

 \/ 

Aby zobaczyć przepis, kliknij TUTAJ.

 

UWAGA:

Przeniosłam bloga na adres uwielbiamgotowac.com (kliknij na adres, aby przejść do bloga).

Znajdziesz tam wszystkie przepisy, które były na tym blogu oraz olbrzymią ilość nowych, niepublikowanych tutaj.

Na Uwielbiam gotować chętnie odpowiem na Wasze pytania i wątpliwości. W komentarzach pod wpisami na nowym blogu możecie dzielić się swoimi uwagami, a także wymieniać opinie z innymi czytelnikami :)


Zapraszam!

ilka_86

Blog > Komentarze do wpisu

Kruche rogaliki z marmoladą


 

____

|      |

|      |

__|      |__

\          /

\     /

 \/ 

Aby zobaczyć przepis, kliknij TUTAJ.

 

UWAGA:

Przeniosłam bloga na adres uwielbiamgotowac.com (kliknij na adres, aby przejść do bloga).

Znajdziesz tam wszystkie przepisy, które były na tym blogu oraz olbrzymią ilość nowych, niepublikowanych tutaj.

Na Uwielbiam gotować chętnie odpowiem na Wasze pytania i wątpliwości. W komentarzach pod wpisami na nowym blogu możecie dzielić się swoimi uwagami, a także wymieniać opinie z innymi czytelnikami :)


Zapraszam!

ilka_86

 

wtorek, 02 lutego 2010, ilka_86
Tagi: marmolada
 

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/02/02 20:30:48
Bardzo eleganckie i smakowite ciasteczka. Fajnie jest tak po sesji pogotować... Pozdrawiam serdecznie - muffingirl
2010/02/02 23:09:49
Proponuję nabyć umiejętność pudełkowania i... na Allegro.
Kupuję z miejsca!
2010/02/04 09:43:28
Muffingirl: Dziękuję za ciepłe słowa:)

Agatko: A wiesz, że zostały one zapakowane i podarowane Mojemu Połówkowi, który obdarował rodzinkę i wszyscy mówili, że naprawdę smaczne:) To najlepsza nagroda dla młodej kucharki;)
2010/02/08 13:28:27
Co za pyszności!
Jeszcze ten cukier puder, który wygląda jak śnieżek:)
No nie no.. ale kusisz!
Gość: Aga, 95.108.70.19*
2010/09/11 17:14:16
Mam pytanko a ten cukier puder w składnikch to jest wsypywany do ciasta czy tylko na posypke?
2010/09/11 21:49:54
Droga Ago, cukier puder dodajemy do ciasta w niewielkiej ilości (1/4 szklanki), a po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem zrobionym z cukru pudru, soku cytrynowego i kapki gorącej wrzącej wody
pozdrawiam serdecznie :)
Gość: , aepl80.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/12/10 16:44:23
ille to 2 szklanki mąki pszennej
2010/12/10 19:46:13
2 szklanki mąki pszennej = 340 g :)
Gość: iska, cpc4-bath5-2-0-cust224.aztw.cable.virginmedia.com
2011/01/24 17:19:22
rogaliki sa wysmienite!! ja tylko dodalam troche wiecej smietany jakies dwie łyzki, ale tez mialam troche wiecej maki. Pychhota! dzieki za ten przepis!
2011/01/26 18:08:39
cieszę się ogromnie, że smakowały:) ja też uwielbiam te rogaliki:)
Gość: , 095160024241.swiebodzin.vectranet.pl
2011/02/04 17:31:50
rogaliki suuuuuuuuuuuuuuuper polecam i dziekuje w moim imieniu oraz imieniu calej mojej rodzinki :))
Gość: rogal , bxl106.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/02/05 14:02:05
Właśnie szukałem jakiegoś sprawdzonego przepisu i chyba wykorzystam może lepsze wyjdą. Ale jak robię to tnę na kwadraty, marmolada na róg i zawijamy.
Gość: majka, host-89-229-109-169.szczecin.mm.pl
2011/02/05 21:38:58
narazie zagnioyłam ciasto i włożyłam do lodówki ,juyro będe piec ,napisze jakie wyszły
2011/02/05 22:31:54
Dziękuję za miłe słowa:) Cieszę się, że smakują:)
Rogal, polecam ten przepis na rogaliki. Każdy ma swój sprawdzony sposób na 'zawijanie' :)
Majka, Trzymam kciuki, aby wszystko wyszło tak jak należy:)

Pozdrawiam Was serdecznie i miłego weekendu życzę:)
Gość: , ti0110a380-dhcp0312.bb.online.no
2011/02/06 12:43:41
Właśnie zrobiłam rogaliki to mój debiut:) wyszły super!!! bardzo prosty przepis i tani w wykonaniu:) pozdrawiam autorke
Gość: MadziaOpole, 87-206-197-251.dynamic.chello.pl
2011/02/18 19:18:20
Bardzo dobre rogaliczki :)) Polecam !
Gość: bs, 80.48.80.*
2011/02/21 21:40:12
zrobiłam i polecam wyszły pyszne kruche i delikatne :)
dla łasuchów polecam robić od razu podwójną porcję :D
2011/02/22 11:18:36
Bardzo się cieszę, że tak wiele osób zrobiło te pyszne rogaliki i są zadowolone z efektu smakowego:)
Pozdrawiam Was serdecznie!:)
Gość: , hsi-kbw-109-193-153-095.hsi7.kabel-badenwuerttemberg.de
2011/03/02 18:49:46
czy zadnych spulchniaczy nie trzeba dodac?
2011/03/02 21:42:59
Nie trzeba dodawać spulchniaczy:)
Gość: , hsi-kbw-091-089-062-100.hsi2.kabelbw.de
2011/06/28 10:49:03
witam, zrobilam rogaliki wedlug przepisu...ciasto nie chcialo sie skleic..bylo cale pokruszone...i nie moglam go urobic. Czy to ciasto mialo takie wyjsc? Bardzo kruche? 20g masla to nie za malo?`Dodalam o wiele wiecej masla, urobilam ciasto bez problemu i teraz chlodzi sie w lodowce. Mam nadzieje, ze rogaliki wyjda pyszne
2011/06/28 15:41:37
Witaj, w przepisie jest 20 dag masła, musiałaś to przeoczyć. Trzymam kciuki, żeby rogaliki były jak najbardziej udane i pyszne:)
Pozdrawiam Cię serdecznie
Gość: , public141942.cdma.centertel.pl
2011/06/28 20:40:38
dodajemy same żółtka czy całe jajka? nie znam sie na wypiekach więc wolę zapytać ;)
2011/06/28 21:30:15
Dodajemy do ciasta tylko żółtka, a białka można zużyć do jajecznicy, albo roztrzepać i posmarować wierzch zwiniętych rogalików, aby po upieczeniu były lśniące i ładnie rumiane :)
Powodzenia, w razie czego służę pomocą
Gość: Paulina, czf251.internetdsl.tpnet.pl
2011/08/28 16:01:13
Witam, czy zamiast marmolady można dodać dżem ? Za chwile będę robić rogaliki ponieważ za 4 godz. przyjadą goście, którzy mnie o przyjeździe poinformowali przed chwilą, a w lodówce nie mam marmolady tylko dżem jagodowy ? czy taki dżem może być ? Kiedyś robiłam rogaliki z dżemem truskawkowym i wyszły całkiem smaczne ale jagodowy to raczej wątpię :( A ja mieszkam w małym mieście i w niedziele wszystkie sklepy są tutaj pozamykane :(
Gość: Malinka, ip-62-69-219-145.globalconnect.pl
2011/09/08 13:30:11
przed chwilą skończyłam piec rogaliki, a juz pierwszej blachy nie ma :) Pyszne, takie maślane i kruchutkie. Dzieki za przepis :*
Gość: , 83.142.201.24*
2011/09/20 16:07:25
pyszne rogaliki!!!!!! naprawde pyszne!i mila niespodzianka że bez proszku ani zadnej chemii a takie dobre i pulchne:)
Gość: lusecita, xdsl-4105.walbrzych.dialog.net.pl
2011/12/19 16:13:46
Mam pytanko ile mogą wytrzymać rogaliki, bo ja mam ochotę zrobić je we wtorek/srode ale juz na swieta a to ze wzgledu na podroz swiateczna i chcialabym je zabrac ze soba, proszę o odpowiedź pozdrawiam
2011/12/19 19:16:21
Kruche ciasto jest najlepsze świeże w dzień pieczenia i na następny, po czasie wysycha, więc radziłabym upiec je w późniejszym terminie:)
pozdrawiam
Gość: Dee, 91.210.243.10*
2012/07/07 14:44:08
Wyśmienite ;)
Gość: es, host-89-167-35-142.nplay.net.pl
2012/07/22 13:57:57
Bardzo dobry przepis, nigdy wcześniej takich nie robiłam i spróbowałam z tej receptury - już za pierwszym razem wyszły bardzo dobre, a teraz piekę już któryś raz z kolei i zawsze wychodzą niezawodnie. Zmieniam tylko nadzienia dla urozmaicenia. Dzięki za przepis ;)

wtorek, 17 listopada 2009, ilka_86
Tagi: biszkopt

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2009/11/17 16:58:56
Ha, to dopiero pomysł- ciasto pół na pół :)! Ja chętnie ukroiłabym sobie kawałek ze środka- dwa ciasta za jednym zamachem ;)...
-
2009/11/17 21:03:12
Jak nie jestem fanką ciast, to takie- z galaretką i budyniem- uwielbiam :) Gratuluję pomysłu- druga część blachy też wygląda zachęcajaco :)
-
2009/11/18 09:05:57
Super ciacho. Robiłam kiedyś ciasto makowe z Delicjami pod Galaretką i bardzo wszystkim smakowało :) Pozdrawiam!
-
2009/11/18 13:34:25
dziękuję Dziewczyny za miłe słowa:) pozdrawiam cieplutko:)
-
Gość: Gosia, 213.199.241.5*
2011/01/02 18:41:20
dziś znalazłam ten przepis i zrobił na mnie wrażenie :) biszkopt już upieczony, właśnie mąż robi masę budyniową :)
mam nadzieję na nieziemskie wrażenia, pozdrawiam
Dodatki na bloga
Dodatki na bloga
Dodatki na bloga
Akcja: Nie kradnij zdjęć! Durszlak.pl ilonkowo

Wypromuj również swoją stronę Uwielbiam gotować

Wypromuj również swoją stronę Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi